Veelgestelde vragen over autoverlichting

Wat is Xenon verlichting?

Het gas xenon wordt veel gebruikt in diverse gasontladingslampen, zoals bacteriële lampen, elektronenbuizen, stroboscopen en elektronenflitsers, maar ook in lasers. Het isotoop 133Xe is bruikbaar als radio-isotoop. In de ruimtevaart wordt xenon gebruikt als brandstof in ionenmotoren. Vandaag de dag worden met xenongas gevulde gasontladingslampen ook toegepast in de automobielindustrie, deze lampen geven een tot 3 maal beter zicht dan conventionele halogeenlampen. Zie voor meer informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Xenon

Wat is Canbus verlichting?

Als u op de boordcomputer en/of display in het dashboard van uw voertuig een melding krijgt dat een specifieke lamp kapot is, betekent dit dat uw voertuig beschikt over een canbus-systeem.

Het canbus-systeem meet dus de afname van stroom door een specifieke lamp. Een kapotte lamp neemt dus geen stroom meer af en dan krijgt u dus de melding van een defecte lamp.

Indien u nu voornemens bent om led-verlichting in uw voertuig te gaan gebruiken, weet u dus bij voorbaat dat deze energiezuinige lamp minder energie nodig heeft dan de oorspronkelijke lamp om een maximale lichtopbrengst te geven. Door deze geringe afname van energie door de nieuwe lamp wordt het canbus-systeem als het ware om de tuin geleid en geeft het bekende signaal af.

Om deze misleiding te ondervangen beschikken wij over een ruim assortiment artikelen die toepasbaar zijn voor voertuigen met dit canbus-systeem. U zult dus tijdens het gebruik van energiezuinige lampen in uw voertuig geen melding meer krijgen.

Mocht onverhoopt de led-verlichting toch op enig moment defect gaan, neemt het canbus-systeem dit dan weer wel waar.

Verschillende K-waarden Xenonlook

 • 3500 - GOLD; goud-gelig licht
 • 5000k - fel geel-wit licht
 • 7500k - fel wit licht met een kleine blauwe gloed
 • 8500k - felle blauwe gloed
 • 10000k - blauw licht, ideaal voor het mistlicht

Verschillende K-waarden Xenon ombouwset en Xenon vervangingslampen

 • 4300K (gelig)
 • 6000K (wit)
 • 8000K (wit - blauw)
 • 10000K (blauwig)
 • 12000K (paarsachtig)
 • 14000K (violet)

Advies: 8000K en 10 000k is het blauwe licht! Dit ziet het mooiste uit en geeft optimaal licht.

Verschil tussen H4 Bi-Xenon en H4 Hi-Low

Als je H4 hebt dan kun je kiezen uit bi-xenon of xenon/halogeen (= Hi / Low). Hi / Low wil zeggen dat er twee lampen aanwezig zijn, een xenonlamp voor het dimlicht en een halogeenlamp voor het groot licht. Bij Bi-Xenon is dit een hulsje dat verschuift op het moment dat je grootlicht inschakelt, er is dus maar 1 lichtbron aanwezig.

Welke fitting / lampmaat heb ik nodig voor mijn auto?

In onze webwinkel hebben we de mogelijkheid om op te zoeken welke maat lamp in uw auto aanwezig is. Aan de onderkant van de homepage van de webshop vindt u een fittingzoeker ( auto - vrachtwagen - motor) waar u voor diverse voertuigsoorten uw maat op kunt zoeken. U kunt ons uiteraard ook altijd mailen als het niet duidelijk is.

Kan ik een ombouwset zelf inbouwen?

De sets zijn zelf in te bouwen, maar als u dat liever niet zelf wilt doen, kunt u terecht bij een inbouwstation. Autoverlichting.eu heeft inbouwstations verspreid door het land, dus we helpen u graag op weg. Het inbouwen duurt ongeveer 1 a 2 uur, afhankelijk van het type auto en de ruimte die aanwezig is onder de motorkap.

Verzenden en Retourneren

Algemene verzendafspraken

Wij verzenden de pakketpost via PostNL met AVP- zegel en Track & Trace zekerheid in een speciale verpakking. Verzenden van briefpost is tijdelijk gratis en deze wordt bezorgd door de nationale postdienst. Daarnaast kunt als geregistreerde klant van de webshop uw zending van het pakket via de website www.tracktrace.nl op de voet volgen.

Wat moet ik doen als ik de status van de bestelling wil weten?

Wanneer u inlogt op de site kunt u bij 'account onderhoud' de status van uw bestelling bekijken.

Daarnaast ontvangt u, wanneer wij de status van de bestelling aanpassen, een email op het emailadres dat aan uw account verbonden is.

Bestelling annuleren

Wanneer u een bestelling wilt annuleren kunt u dit, zolang de order nog niet verzonden is, kosteloos doen.

Garantie Autoverlichting.eu

Wij hanteren 6 maanden garantie op alle produkten en tot 18 maanden garantie op de Xenon ombouwsets en vervangingslampen. (Een aantal produkten heeft een afwijkende garantieperiode, dit staat vermeld in de betreffende produktomschrijving). Wanneer u onverhoopt niet tevreden bent met uw produkt, kunt u dit, nadat u hiertoe het toegevoegde modelformulier heeft ingevuld, binnen 14 kalenderdagen de koop annuleren en vervolgens binnen 14 de bestelde producten terugsturen naar Autoverlichting.eu en krijgt u uw geld binnen 14 dagen na het ontbinden van de koop, terug indien de retour gezonden produkten onbeschadigd en niet te lang gebruikt zijn.

Een produkt is defect en ik wil het terugsturen. Wat moet ik nu doen?

Wanneer uw produkt binnen de garantieperiode kapot gaat, kunt u dit terugsturen in de, indien mogelijk, nagenoeg originele verpakking (in geval dat u bijvoorbeeld een setje lampen hebt gekocht dan alleen maar hetdefecte lampje terugsturen).

Het is wel aan te bevelen om even telefonisch en/of per mail contact op te nemen met Autoverlichting.eu voor een snellere afhandeling.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met mijn produkt?

Op een groot aantal produkten hebben we een Niet-Goed-Geld-Terug-garantie. Dit wordt vermeld in de artikelomschrijving van het desbetreffende produkt.

Wanneer u onverhoopt niet tevreden bent met uw produkt, kunt u dit, binnen de maximale wettelijke termijn van 14 kalenderdagen, voor uw rekening  terugsturen naar Autoverlichting.eu en krijgt u, binnen 14 dagen nadat u de bestelling ontbonden heeft middels het daartoe geldende formulier, het geld voor het produkt terug indien het uiteraard onbeschadigd is en niet te lang in gebruik is geweest. Neem voordat u het produkt terugstuurt wel even contact op met ons om de afhandeling te bespoedigen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld teruggestort krijg?

Gemiddeld duurt het, afhankelijk van de bank waar u zaken mee doet en de afhandeling van uw bestelling, 1 a 2 werkdagen eer het gehele danwel gedeeltelijke aankoopbedrag teruggestort wordt op uw rekening.

Alternatief / wijzigen afleveradres

U kunt bij het bestellen een alternatief afleveradres aangeven wanneer u de produkten op een ander adres wilt ontvangen dan het adres dat u bij registratie heeft gekozen. Dit kunt u achteraf ook nog aanpassen in 'account onderhoud'.

Wetgeving

Wetgeving Xenonverlichting

Deze mag zonder problemen geplaatst worden in een auto waarvan het bouwjaar voor 1 jan 2007 valt. Zie de uitgebreide info onder het kopje 'Wetgeving Xenon'

Wetgeving dagrijverlichting

Auto’s die in 2011 en daarna nieuw op de markt komen, moeten standaard voorzien zijn van verlichting voor overdag. De Europese Unie stelt de ‘dagrijverlichting’ vanaf dan verplicht. Zie de uitgebreide info onder het kopje 'Wetgeving Dagrijverlichting'

Xenon in het buitenland. Mag dit?

Ja, voor auto’s die op Nederlands kenteken staan gelden de eisen die in de Nederlandse wetgeving zijn opgenomen. Als u dus in een land komt waar het niet legaal is om aftermarket xenon te voeren zonder automatische niveau regeling en was installatie voor de koplampen bent u hiertoe niet verplicht om deze dan ook te voeren.

Garantie Autoverlichting.eu

Wij hanteren tot 6 maanden garantie op alle produkten en tot 18 maanden garantie op de Xenon ombouwsets en vervangingslampen. (Een aantal produkten heeft een afwijkende garantieperiode, dit staat vermeld in de betreffende produktomschrijving). Wanneer u onverhoopt niet tevreden bent met uw produkt, kunt u dit, nadat u hiertoe het toegevoegde modelformulier heeft ingevuld, binnen 14 kalenderdagen de koop annuleren en vervolgens binnen 14 de bestelde producten terugsturen naar Autoverlichting.eu en krijgt u uw geld binnen 14 dagen na het ontbinden van de koop, terug indien de retour gezonden produkten onbeschadigd en niet te lang gebruikt zijn. 

Contact

 • info@autoverlichting.eu
 • Langs de Hey 1D
 • 6136 KR Sittard
 • IBAN: NL28 RABO 0128900911
 • BIC: RABONL2U
 • BTW.nummer:   NL 157302969B01
 • KvK.nummer:   140886370000

 

Wat zijn cookies? Moet ik deze accepteren?

Een cookie is klein beetje informatie die een server naar de browser stuurt met de bedoeling dat deze informatie bij een volgend bezoek weer naar de server teruggestuurd wordt. Hiermee kan op een eenvoudige manier informatie over de internetgebruikers bijgehouden worden, zoals bv de inlognaam en/of wachtwoord of bestellingen die nog moeten worden afgerond.

We willen u er bovendien nogmaals op attenderen dat de webshop sinds kort in een beveiligde omgeving te bekijken is. Dit kunt u zien aan URL. Door de eerste letters : https://.... weet u dat door de toevoeging van S achter HTTP u in een beveiligde omgeving verkeert.

Scroll to top